• VerkeersRoute Nieuwkomers

  VerkeersRoute

  In een vreemd land is het moeilijk de juiste route te vinden. Zeker als deze routes ook nog eens onbekend zijn. De meeste wegen in Nederland zijn erg veilig en staan daardoor vol met borden en aanwijzingen op en langs de weg. Daar bovenop is het verkeersgedrag en de mentaliteit in het land van herkomst ook anders dan in Nederland. Dat vraagt van de mensen veel aanpassing in een korte periode. De medewerkers van Traffic Education leert hen om te gaan met de verschillen en tracht te sturen naar acceptatie. Afhankelijk van de grootte van de groep, de tijd en het gemiddeld niveau van de bewoners passen we de lessen aan.
   
  Omdat de nieuwkomers relatief kort in een opvanglocatie blijven, is het desondanks van belang dat ze de verkeersregels leren kennen. Immers ze begeven zich ook buiten het AZC-complex. Traffic Education, het COA en natuurlijk Vluchtelingenwerk willen natuurlijk dat er zo weinig mogelijk ongevallen plaatsvinden. Daarom heeft Traffic Education de VerkeersRoute ontwikkeld, zodat de nieuwkomers snel de basisregels worden bijgebracht.  
   
  Het project de VerkeersRoute bestaat uit twee onderdelen, afhankelijk van de groep waar we les aan geven:
  1. theorietraject: theorieles verkeer, verkeersgedrag en de 'do and do not' in Nederland.
  2. praktijktraject: route lopen of fietsen met opdrachten.  Ook het trainen van de fietsbehendigheid is een optie.
  Deze onderdelen kunnen wij ook los van elkaar aanbieden. Omdat er regelmatig nieuwe bewoners komen, kan Traffic Education haar lessen ook in een abonnementsvorm leveren, zodat je altijd de juiste lessen in de juiste periode kunt aanbieden. 
  Theorie
  Wij geven klassikaal les ondersteund door een PowerPoint presentatie aangevuld met een korte film en door ons specifiek ontwikkelde leermethode. Onderdelen uit de PowerPoint kunnen uit de omgeving van een AZC komen. Dat is belangrijk voor de herkenning en inleving. Traffic Edeucation heeft ervaring in de omgang met tolken. Indien deze niet aanwezig zijn, zijn wij in staat om zonder tolken de basis verkeersregels te doceren. Indien er wel een tolk aanwezig is, bereiden we de les met hen voor. Een tolk is een niet te onderschatten onderdeel bij het ondersteunen van de begripsvorming en de taalbarrière.
   
  We hebben onze methodiek opgedeeld in drie categoriën nieuwkomers:
  1. De groep AMV: Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen
  2. Alleenstaanden, volwassenen (18+)
  3. Gezinnen; al dan niet met jonge kinderen
  Deze opdeling is met name van belang omdat er didactisch verschillen zijn. We willen elke groep specifiek benaderen.
   
  Ook kunnen we het kennisniveau van de groep meten. We doen dat interactief met de smartphone of met een pc. Zowel aan het begin van de cursus als aan het eind. De taal is hierbij geen barrière. De deelnemers doen actief mee met deze op spel gebasseerde toets. Voor de groep AMV kunnen we deze op maat maken! De uitkomsten zijn uiteraard volkomen anoniem.
   
  We komen met een flexibel product die modulair samensteld kan worden aan de wensen van het COA en de medewerkers van het AZC. Op deze wijze is dit verkeersproject het meest effectief. Onze ervaring is dat de bewoners dit ook prettig vinden. Voordat we voorlichting gaan geven, hebben we eerst een intakegesprek. In dat gesprek maken wij afspraken met de medwerkers van het COA opallerlei gebieden. Waaronder specifiek (individueel) gedrag van bewoners.
   
  De docenten van Traffic Education kunnen een non disclosure agreement afsluiten, hebben ervaring in traumaverwerking en kunnen omgaan met bijzondere omstandigheden. Het toegespitst geven een (verkeers)les is meer dat het verstrekken van informatie. Zonder didactische vaardigheden komt informatie niet tussen de oren van de cursisten en zal dit niet automatisch leiden tot gedragsveranderingen.
   
  Oefening baart kunst...
  'Oefening baart kunst' is een Nederlands gezegde. Het betekent, dat als je veel oefent, je het vanzelf gaat leren.
  Als nieuwkomer geldt dat je veel moet leren. regels rond een rotonde of het spoor bijvoorbeeld. 
   
  Oefenen daarom op BORDENBOS de belangrijkste onderdelen. BordenBos is van Traffic Education.eu voor jullie. Klik op het logo hieronder en ervaar meer...

    
   

   

   

   

   

   

   

   

    

  De VerkeersRoute van Traffic Education: verkeerslessen in vertouwde handen!