• Educatieve modules
   Educatieve modules 
   
  Traffic Education is een bedrijf dat verkeersprojecten ontwikkeld voor het voorgezet, het speciaal en het basisonderwijs. Omdat ook wij niet ontkomen aan de dynamiek in onze samenleving hebben we besloten modules te bouwen die we kunnen aanvullen op de projecten die we aanbieden. Deze projectonderdelen worden toegespitst aan het kennisniveau van de leerlingen en de wensen van de school.
   
   
  Leerlingen ontdekken de gevolgen van het telefoongebruik in de media-koepel
  Onze nieuwe media-koepel is de laatste innovatie die Traffic Education heeft ontwikkeld voor het onderwijs. Wij zijn in staat het verkeersgedrag driedimensionaal in beeld te brengen. Een deel brengen we in 2-D en ons smartphone-programma brengen we in een 360 graden projectie! Uniek in Nederland. Dit niet alleen leuk maar ook leerzaam!  In tegenstelling tot de bekende VR-brillen kunnen de leerlingen wèl discussieren met elkaar. Het is belangrijk dat ze van elkaar leren. Dit is tevens één van onze uitgangspunten. Onderwijs combineren met multimedia is een vak!
   
  Wil je weten welke mogelijkheden onze koepel nog meer heeft, download onze folder. Klick ook eens hier! Wij vertellen je de rest...
  De MediaKoepel: rondom uniek!
   
   
   De informatie over deze projectmodule volgt binnenkort. 
   
   
   
  Wij zijn gevraagd aandacht te geven in het gebruik van mobiele media. Omdat wij van oorsprong een multimedia bedrijf zijn, hebben we de meeste kennis al in huis. Daarom hebben wij de module 'EvenNiets' ontwikkeld.
   
  Het gebruik van (mobiele) nieuwe media heeft consequenties voor ons dagelijks functioneren. Op school en in het verkeer is concentratie belangrijk. We moeten in staat zijn om kritieke situaties het hoofd te bieden. In het verkeer is het geven en nemen. Het beoordelen en corrigeren van fouten veroorzaakt door anderen is een belangrijk onderdeel bij het voorkomen van ongelukken. In bepaalde situaties is het zelfs belangrijker dan je eigen gelijk. Vooral bij ongevallen met letsel is 'jouw gelijk' ineens een stuk minder relevant. De telefoon is nooit schuldig. Met dit programma leren wij de scholieren om te gaan met de nieuwe media in het verkeer en daarbuiten. Ons doel is het creeren inzicht en het maken van keuzes bij het gebruik ervan. Verbieden lijkt vaak een oplossing. Ermee leren omgaan is verstandiger!
   
  Bij de korte FietsOK! gaan we onze aandacht richten op de basisveiligheid van de fiets. Dat betekent dat we géén reparaties uitvoeren die intensief zijn. Binnen dit programma gaan de leerlingen zelf hun fiets nakijken met behulp van onze fietscontrolekaart. We hebben op deze controlekaart een onderdeel verwerkt dat de leerlingen in staat stelt zelf of in een groepje de mankementen te ontdekken. Dat onderdeel heet 'JeZelf?'.  Als je meer wilt weten over de toepassingen van de korte FietsOK!, klik dan op: www.fietsok.nl   
   
   

  De FietsOK! module verlichtingsactie is prima te combineren bij het project de SchoolRoute. De school route ervaren in het donker is een andere ervarin

  g dan bij daglicht. Ons brein gaat in het donker anders om met de verwerking van informatie. Daardoor intepreteren we verkeerssituaties verschillend en maken we andere beslissingen. Het theorieonderdeel is uiteraard toegespitst op jou gezichtveld in het donker.
   
  Mogen we het bij je testen? Hoeveel onverlichtte verkeersbewegingen tel je in dit filmpje?
  Daarom is de verlichtingsactie een mooie aanvulling op de verlichtingscampagne die zowel de provincies als het Ministerie van Infrastructuur en Milieu uitrollen in het najaar. Bovendien gaat iedere leerling in dit project met werkende verlichting naar huis.
   
  Najaarscampagne
  Ik wil je zien is de campagne van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu waarbij het gebruik van fietsverlichting, vooral onder jongeren, wordt gestimuleerd. FietsOK! volgt de campagnes van het ministerie nauwlettend en heeft altijd de nieuwste materialen voor school. Vraag er naar.

  Deze poster kun je hier downloaden.