•  
  September 2020
   
  Traffic Education is een bedrijf met 30 jaar onderwijservaring. We hebben besloten die kennis te bundelen om de projecten beter te laten aansluiten bij het hedendaags onderwijs. Wij zijn tevens als leerbedrijf gecertificeerd door ECABO en Savantis.
   
  Traffic Education ontwikkelt verkeersonderwijs voor het primair en het voortgezet onderwijs. Dat betekent dat wij samen met de school of instelling de verkeerles of een verkeersproject inzichtelijk maken voor de kinderen. Dat kan een aanpassing zijn in een standaard product. Maar we kunnen ook nieuwe lessen ontwikkelen die een specifieke groep aanspreken. Voor scholen in het speciaal onderwijs bijvoorbeeld. Daarbij is motivatie en stimulatie enorm belangrijk om een goede aansluiting te creëren in de belevingswereld van kinderen. Daarom delen we de kennis met de Verkeerspraktijk.
   
  Wij ontwikkelen nieuwe projecten altijd samen met de school. De school kent de problematiek die hebben wij nodig om het gedrag te beïnvloeden. Dat betekent dat we regelmatig in en om de school te vinden zijn om de situaties te scannen. Zo geven wij het kind een vertrouwd beeld van de omgeving waarin het leeft.
   
  Wij werken regelmatig vanuit onze verbeelding. Wij gebruiken deze energie om niet alleen de les rustiger te laten verlopen, maar ook omdat de  inbeeldingskracht meer eigen is dan bij een digibord. Bij een digibord kunnen beelden zich opdringen. Terwijl elke individu er anders mee omgaat. Dus er anders op reageert.   
   
  Onze projecten zijn uit het goede hout geneden. Dat vinden niet wij, maar vooral onze opdrachtgevers. Naast dat kennis en interesse elkaar moeten voeden, is het belangrijk dat je er voor de leerlingen bent. Dat betekent dat wij rustig een uurtje langer blijven op met moment dat het nodig is. 
   
   
  PROJECTEN
  Om het overzichtelijk te houden, hebben wij een deelname formulier gemaakt. Omdat wij bij de meeste projecten een doorlopende leerlijn hebben gemaakt, kunnen diverse projectonderdelen met elkaar gekoppeld worden. 
   
  Stuur mij ff 'n appje vanaf de fiets wordt verboden. Minister Schulz heeft de knoop door gehakt. Afgezien van het handhaven van dit verbod, speelt de telefoonverslaving een niet te onderschatten rol. Zo weten we dat het technisch belemmeren van de fiets niet de oplossing is. Klick op het op het spandoek voor méér informatie.
   
  Het besef dat het dragen van een fietshelm een bescherming voor je hersenen is zal een kwestie van tijd zijn. Op 18 april 2018 is er een onderzoek verschenen van een groep Groningse artsen. Niet alleen op een speed bike, een e-bike maar ook op een 'gewone' fiets zal het dragen van een fietshelm gemeengoed worden is onze verwachting. In onze lespaketten is het inmiddels een vast onderdeel.
   
  Helm op Flup Top is een project voor het basisonderwijs dat wij uit België hebben overgenomen. In een iets andere vorm dan in bij onze zuiderburen helpen wij de kinderen bij het dragen van een helm. Daarom is Traffic Education nu al actief op deze markt.
   
   
  Onderwijsprojecten zijn nooit af. Daarom vragen wij naar jullie mening. Wij zien jullie antwoorden als een stap vooruit in onze toekomst. Werp daarom ook eens een blik op onze Facebookpagina.
   
   
   
   
   
   
  Wie wij zijn?
  Joost Wigger en Romke Schievink                                                                                                               
  Wat wij doen?
  Het verkeer voor onze doelgroep inzichtelijk maken
   

    (Download)

   

    Doe hieronder de test: