• SchoolRoute GPS

  SchoolRoute op basis van GPS

  Voor de bovenbouw

  Op basis van de coordinaten (lengte-en breedtegraden) maken de leerlingen hun schoolroute. We gaan een stap verder dan alleen het gebruik van de actioncam. 

  De GPS-logger registreert coördinaten waar de scholier zich bevindt. Deze coördinaten worden uitgezet op een kaart (bijvoorbeeld op een pc) en ondersteund met foto's van plekken die de scholieren moeilijk of juist interessant vinden. Het resultaat komt tot uiting in een opdracht die de scholieren van de school krijgen die ze mogen presenteren in de klas. 

  Binnen de SchoolRoute GPS+CAM wordt in groepjes gewerkt. Hierdoor vindt er interactie plaats die in de presentatie tot uiting moet komen. 

  Wat wordt voor de leerlingen inzichtelijk?
  -Hoe rijden de leerlingen naar school en terug?
  -Hoe rijden lang zijn ze onderweg?
  -Hoeveel gevaarlijke of onduidelijke punten zijn ze tegen gekomen?

  De school bouwt samen met de scholieren aan een nieuwe en veilige schoolroute die ze mag presenteren aan de ouders, verzorgers en de gemeente. Dit kan uitstekend op een ouderavond. De schoolroute GPS is prima te combineren met een les wiskunde of natuurkunde. Immers de rekenkundige aspecten komen ook in hun reguliere lessen terug.

  Begeleiding

  Wij begeleiden de scholieren samen met de docenten en leren hen om te gaan de GPS-coördinaten. Dat betekent dat de leerling de coördinaten zelf moet uitrekenen en deze op een kaart moet uitzetten. Omdat het straatbeeld continue verandert, veranderen de routes en de gevaarlijke plekken waar ongevallen kunnen plaats vinden ook. Daarom is het verstandig om regelmatig de routes langs te lopen die de scholieren fietsen. Dat is niet zozeer een advies van ons, maar vooral een wens van de wegbeheerder. Zoals een gemeente of provincie. 

  Wat gebruiken we?

  De Privacy van de leerlingen

  De privacy van de leerlingen staat bij ons hoog in het vaandel. Namen en adressen worden niet op de website getoond en niet gebruikt in enig ander verband.

   

  Ouderavond & workshop 'SchoolRoute'

  In overleg is het bijwonen van de workshop 'veilige schoolroute’ één van de mogelijkheden voor de ouders of verzorgers van de leerlingen.

   

  Meer weten?

  Stuur ons een e-mail. Wij maken dit project geschikt voor jullie school! 

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.