• FietsOK! hoofdpagina

  12 jaar ervaring achter FietsOK!

  Fietsok! is een uitgebreide fietscontrole met een verkeersles in de klas.

  Vooral jonge fietsers zijn slecht zichtbaar en gebruiken de openbare weg vaak als speelplaats om te oefenen. Oefenen mag. Oefenen moet. In de puberteit krijgen andere zaken in het leven voorrang. Daarom heeft een verkeersles alleen zin als deze in de geest van het kind wordt gegeven. Elk project begint met een les in de klas: van basisonderwijs tot SBO en van VSO tot VWO.  Maar vergis je niet! Het praktijkdeel is een evenzo boeiend onderdeel van de systematiek.

  FietsOK! is een educatief verkeersproject.

  FietsOK! van Traffic Education help deze groep jongeren op hun eigen manier inzicht te krijgen in hun verkeersgedrag. Daarom geven wij onze lessen op een wijze die bij hun leeftijd past. Maar dat doen wij niet alleen. De docent (techniek) een leerwerkbdrijf, een ROC of de eigen leerlingen kunnen deeluitmaken van ons testteam op school. Tenslotte begeven wij ons in het onderwijs en staat het 'leren' centraal. In het voorbereidingsgesprek vragen wij naar de wensen van de school en transformeren deze naar een project.  

  Ons project omvat een complete fietskeuring onder begeleiding van ervaren fietsenmakers. Dat is belangrijk, omdat we samen met de jongeren werken aan inzicht. In het najaar hebben we de module verlichtingsactie en werken we aan aan de zichtbaarheid. (Buiten de donkere maanden ook mogelijk.)

  FietsOK! zorgt dat alle scholieren op een veilige fiets met werkende verlichting naar huis gaan. Uiteraard staat het repareren van de verlichting op de voorgrond. Het inzichtelijk maken van techniek en het overdragen van kennis is bij FietsOK! een speerpunt.
   
  De zichtbaarheid: zien en gezien worden, het fietsgedrag en de technische staat van de fiets verdient een integrale aanpak om ongevallen in de leeftijdscategorie van 8 tot 18 jaar te voorkomen. Daarom werken wij aan inzicht.
   
  De korte fietskeuring is een óók een onderdeel binnen het project de SchoolRoute. Klick voor meer informatie hierop: FietsOK!

  Voor wie is FietsOK! bedoeld?

  FietsOK! is er vanaf de brugklas tot en met het laatste schooljaar. Van het VSO tot het VWO. Aangepast aan de wensen van de school. Dit noemen wij 'project op maat'Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   
  FietsOK! voor de basisschool
  Natuurlijk hebben wij ook een module voor het basis onderwijs ontwikkeld. Deze bestaat uit een onderdeel in de klas met een vervolg buiten. Op de basisschool gebruiken we andere educatieve materialen in een andere opzet. We maken uiteraard een verschil in de didiactiek tussen alle groepen. Met het onderdeel JeZelf? krijgen de kinderen een eigen opdracht.  De contolekaarten en stickertjes zijn alleen in overleg te bestellen.
   
  Als wij in het najaar de verlichtingsactie uitvoeren, gaan óók in het basisonderwijs alle leerlingen met werkende verlichting naar huis.
  FietsOK! voor het basisonderwijs is het uit te breiden met een fietsparcours. Hier wordt voornamelijk de motoriek getraind. Een niet 
  te onderschatten onderdeel om veilig door het drukke verkeer te fietsen. Daarbij is het ontwikkelen van zelfvertrouwen en fietsvaardigheid erg belangrijk.   

  Traffic Education heeft ook de korte FietsOK! Deze is er voor het basis en het voortgezet onderwijs om toe te voegen aan een bestaand project. Dat hoeft niet een project van ons te zijn. Neem een schoolkamp, een activiteit over techniek of het praktisch verkeersexamen dat meestal in april plaats vindt. Uiteraard werken wij samen met verkeersouders of een (verkeers)werkgroep of ouder commissie. 

    

   Verder oefenen in het basisonderwijs? Traffic Education vindt een doorlopende leerlijn van goot belang! Vraag ons naar de mogelijkheden en stuur ons een e-mail.
   

   

   

        

   Poster A4 FietsModus downloaden? Klik op het plaatje hieronder.

   
   
   

   
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Enkele voorbeelden uit onze praktijk.
   
  Traffic Education begeleid regelmatig stagiaires. Ook voor de Maatschappelijke Stage (MaS), studenten techniek of mobiliteit hebben wij mogelijkheden. Stuur ons een e-mail...